HOE WERKT
DAT NU PRECIES,
EEN TATTOO 
LATEN ZETTEN?

Hoe doen ze dat?

Een tattoo laat je niet dagelijks zetten en daarom vinden we het belangrijk dat je met een glimlach bij ons weggaat. Het maakt niet uit of je een kleine of grote tattoo laat zetten.

Het kan zijn dat dit je eerste tattoo wordt, spannend! Hieronder leggen we uit hoe we te werk gaan, zodat jij zonder stress in de stoel zit.

Ook als je al onder de tattoos zit, kun je soms vergeten hoe je je tattoo moet verzorgen. Als je verder scrolt, kun je nog even spieken.

STAP 1 /
ORIËNTATIEGESPREK

Hoe gaat dat in zijn werk?

Yes, je  besluit een tattoo te nemen! Misschien heb je al per e-mail, telefoon of social media contact gehad.

Toch is het voor het beste advies belangrijk om langs te komen in de studio.
Zo kunnen we ervoor zorgen dat de tattoo helemaal voldoet aan je wensen. En heb je wel ideeën maar nog geen concreet plan? Dan denken we graag mee, adviseren we of kun je voldoende boeken inkijken ter inspiratie.  

Onder het  genot van een kopje koffie of thee nemen wij de tijd om je unieke concept door te spreken en een aantal schetsen te maken. We bespreken onder andere de plaatsing, formaat en welke stijl het moet worden. 

Ben je niet in de mogelijkheid langs te komen in de studio? Stuur ons dan een zo duidelijk mogelijke briefing. Wij willen graag weten wat je ongeveer getatoeëerd wilt hebben, de stijl, kleur of zwart grijs en eventueel andere wensen. De locatie en formaat op het lichaam is ook zeker belangrijk(stuur ook duidelijke foto’s mee van de plek). 

Daarna prik je samen met de shopmanager of tatoeëerder een datum. 
Hij geeft hierbij een prijsindicatie. Hierna volgt de aanbetaling die de helft van de geplande sessie bedraagt.

Daarnaast is het ter bevestiging dat je ook echt komt. De tijd staat gereserveerd in onze agenda en je krijgt een afsprakenkaartje mee of je ontvangt een e-mail ter bevestiging.
 
Je kunt je aanbetaling gewoon pinnen of ontvangen via de mail. Geen enkel probleem.

STAP 2 /
JOUW UNIEKE ONTWERP

Wij ontwerpen samen met jou

Woehoeee! Je afspraak is ingepland, nu de tekening nog.
Om ons creatieve proces zo puur mogelijk te houden doen wij doorgaans het definitieve tekenwerk op de dag zelf. Vaak kost dit net wat meer tijd, maar zo hebben we wel meer controle over wat we samen moeten bereiken.

Dit klinkt misschien wat eng… maar we doen dit dagelijks. We nemen je in dit geval mee door het hele proces en betrekken je bij het ontwerp. We stellen vragen die van belang zijn, gaan dieper in op je smaak en verwachtingen.

Afhankelijk van de complexiteit en formaat van je idee tekenen we het nodige voor de afspraak.

Belangrijk: in sommige gevallen is het niet mogelijk een gehele tekening uit te werken. Het komt voor dat er direct op de huid wordt getekend.
 ‍
Handig feitje: ben je er zelf nog niet helemaal uit? Zoek dan plaatjes van welke  stijl, vorm en grote je mooi vindt en laat deel deze voor de afspraak met ons ter inspiratie. Zo kunnen wij nog wat onderzoek of tekenstudies uitvoeren om ons voor te bereiden op je afspraak.

STAP 3 /
TATTOO-DAG

D-Day

Het is D-Day. Vandaag krijg je dan eindelijk je tattoo. Kom met een gevulde maag en in  nuchtere toestand naar de studio. We raden je af de avond van tevoren alcohol of drugs te gebruiken. Op de dag zelf is dit helemaal niet toegestaan. Merken we dat je alcohol of drugs hebt genuttigd? Dan komt je afspraak te vervallen en ben je je aanbetaling helaas kwijt en gaan we niet verder met het realiseren van de tatoeage.
 ‍
We vragen je 5 minuten voor je afspraak begint aanwezig te zijn. Je wordt persoonlijk welkom geheten door ons en hebben koffie of thee klaar staan. Als je binnen komt starten wij met het gereed maken van onze werkplek, dit doen wij niet van te voren om alles zo schoon mogelijk te houden. Ondertussen zal onze shopmanager een aantal vragen aan je stellen en een toestemmingsformulier laten ondertekenen. Dit is verplicht vanuit de GGD.

We nemen het tekenwerk met je door en gaan de tatoeage realiseren. Dit kan met een stencil of direct met stift op de huid. Net wat nodig is voor het beste resultaat.
Pas als alles naar wens is, starten we met het zetten van de tatoeage.

Tip en voor ons van belang:We vragen je om van tevoren geen lotions of crèmes aan te brengen op je huid. Zo blijft je huid schoon en blijft de print goed zichtbaar. Scheer de gewenste plek van te voren niet, dit kan zorgen voor irritatie.

Handig feitje: eet een banaan voor je onder de naald gaat. 
Daar zit lekker  veel suiker en in dit houd je fris en is gezond! 

STAP 4 /
HET VERZORGEN VAN JE TATTOO

Hoe zorg je  dat hij mooi wordt?

Na het zetten van je tattoo word je door de tatoeëerder geïnformeerd over de nazorg. Je hoeft niet alles te onthouden, want we sturen je ook een e-mail met alle informatie die je nodig hebt tijdens de genezing van je tattoo.

Handig feitje: Volg deze informatie goed op. Zo behoud je garantie op een mooie tattoo. Loop sowieso na 3 weken even binnen of stuur een foto bij daglicht. Dan controleren we ons werk nog even.